Napravite 'Deviled eggs' od preostalih kuvanih jaja!
Kada prođe prvi dan Vaskrsa, muka nas uhvati kada vidimo koliko je ostalo kuvnih jaja u kući. To još i nije strašno, ali kada vidimo da se njihova količina ne smanjuje ni nakon par dana, moramo neto da preduzmemo kako ih ne bismo bacili već iskoristili na najbolji način
Sastojci:
- tvrdo kuvana jaja
- domaći majonez
- mala glavica crnog luka, veoma sitno iseckana
- grčki jogurt
- biber
- so
- senf
- začini i začinsko bilje po vašem izboru
- drugi dodaci (slaninica, šunka, sir, povrće...)
Priprema:
- Kuvana jaja oljuštite, a zatim prepolovite. Izvadite žumanca i odložite ih sa strane. Polovine belanaca poređajte na tacnu
- Žumanca izgnječite i po pomešajte sa majonezom, jogurtom, lukom, senfom i začinima. Odnos je, otprilike jedna kašičica senfa na dve kašike majoneza, ali sve prilagodite svom ukusu.
- U fil možete dodati izgnječen avokado, sitno naseckanu slaninicu, izrendan sir ili komadiće barene piletine. Ako u frižideru imate ostatke povrća, takođe ih možete iskoristiti.
- Kada budete zadovoljni ukusom, napunite belanca, a potom ih pospite rendanim sirom
- Ostavite u frižideru do služenja.
Prijatno!