Napravite 'Deviled eggs' od preostalih kuvanih jaja!

canva
Kada prođe prvi dan Vaskrsa, muka nas uhvati kada vidimo koliko je ostalo kuvnih jaja u kući. To još i nije strašno, ali kada vidimo da se njihova količina ne smanjuje ni nakon par dana, moramo neto da preduzmemo kako ih ne bismo bacili već iskoristili na najbolji način
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • tvrdo kuvana jaja
  • domaći majonez
  • mala glavica crnog luka, veoma sitno iseckana
  • grčki jogurt
  • biber
  • so
  • senf
  • začini i začinsko bilje po vašem izboru
  • drugi dodaci (slaninica, šunka, sir, povrće...)

Priprema:

  1. Kuvana jaja oljuštite, a zatim prepolovite. Izvadite žumanca i odložite ih sa strane. Polovine belanaca poređajte na tacnu
  2. Žumanca izgnječite i po pomešajte sa majonezom, jogurtom, lukom, senfom i začinima. Odnos je, otprilike jedna kašičica senfa na dve kašike majoneza, ali sve prilagodite svom ukusu.
  3. U fil možete dodati izgnječen avokado, sitno naseckanu slaninicu, izrendan sir ili komadiće barene piletine. Ako u frižideru imate ostatke povrća, takođe ih možete iskoristiti.
  4. Kada budete zadovoljni ukusom, napunite belanca, a potom ih pospite rendanim sirom
  5. Ostavite u frižideru do služenja.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs