Najukusniji sirup od kajsija u kome ćeš uživati!

canva
Pored dobro poznatog sirupa od zove i višanja, na našim prostorima je od davnina aktuelan i surup od kajsija. Iako je recept za ovo letnje osveženje doživeo velike modifikacije, mi imamo pravi starinski recept koji će vas oduševiti
Vidi originalni članak

Prednost ovog sirupa je u njegovom dugom trajanju, a uz pomoć konzervansa, moći će da traje do idućeg leta, ukoliko ga, naravno, ne potrošite ranije, piše Espreso.

Sastojci:

  • 2 kg kajsija
  • 1,5 kg šećera
  • 1,5 l vode
  • pola kesice limuntusa
  • pola kesice konzervansa

Priprema:

  1. Operite kajsije i odstranite im koštice. Polutke kajsija sameljite na mašini za meso, dodajte šećer i vodu i ostavite u šerpi da odstoje sat vremena.
  2. Šerpu sa kajsijama, šećerom i vodom stavite na ringlu da provri, pa smanjite jačinu ringle i nastavite da kuvate na srednjoj temperaturi još pola sata. Dok je sirup topao, procedite ga kroz cediljkuili gazu, pa ga vratite u šerpu i ostavite da se kuva još pet do deset minuta.
  3. Isključite ringlu, u posudu sa sirupom dodajte limuntus i konzervans, dobro promešajte i dok je sirup još topao, sipajte ga u staklene flaše, hermetički ih zatvorite i čuvajte na hladnom i mračnom mestu (ne u frižideru). 

Pijte razblaženo sa vodom!

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs