Najsavršeniji ručak: Gulaš koji greje i srce i telo!

canva
U zimskim danima, jedan od najčešćih izbora za ručak jeste gulaš. Kada su u pitanju mesoljupci, ovo je za njih najsavršeniji obrok: Prepun mesa i začina, krčkan na tihoj vatri, a meso se raspada... I na sam spomen, voda polazi na usta
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 700g iseckane govedine
  • 5 glavica iseckanog crnog luka
  • 300ml soka od paradajza
  • lovorov list
  • biber
  • vegeta
  • so
  • aleva paprika
  • ulje

Priprema:

  1. U šerpu stavite sitno iseckan crni luk da se izdinsta, pa dodajte papriku, lovorov list i ostavite da se zajedno proprži minut-dva.
  2. Dodajte govedinu i dolijte malo vode.Poklopite šerpu i ostavite da se krčka dok meso ne bude bareno. Potrudite se da bude što duže, kako bi upijalo sve sastojke, ali i da bi se kasnije lepo razdvajao. Dolivajte vodom kada zatreba.
  3. Polako će se stvarati jedna gusta smesa, a kada već bude srednje gustine, dodajte paradajz sok. Sve promešajte i posolite, zabiberite i dodajte kašičicu vegete.
  4. Ostavite da se sve krčka, barem jo 20 minuta.
  5. Sklonite sa ringle i poslužite uz prilog po želji, savetuje Ona.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs