Najlepše zimsko jelo: pileći složenac slavne glumice

canva
Kada dođe zima, svi smo u potrazi za ukusnim jelima jer se ukusi i potrebe razlikuju od letnjih. Jedan takav recept izdvojio se po ukusu i izgledu, a njegov tvorac je glumica Tiffani Thiessen, poznata po ulozi u seriji "Beverly Hills, 90210", ali i po kulinarskim emisijama i food blogu punom predivnih recepata poput ovog
Vidi originalni članak

Iako smo je upoznali u pomenutoj tinejdžerskoj seriji, ova glumica nakon nje nije ostvarila neke značajnije uloge. Ipak, pored glume, onya već neko vreme pokazuje izvrsni talenat kada je kuvanje u pitanju. Tiffani živi na farmi sa surpugom i dvoje dece o kojoj deli priče, kao i priče o hrani pored recepata na svom blogu. Tiffani je imala i svoju emisiju "Dinner at Tiffani's" u kojoj je za svoje goste pravila fina i jednostavna jela. Vodila je i emisiju "Deliciousness" na MTV- u, a danas vam predstavljamo njen pileći složenac sa pasuljem koji ,orate da probate ove zime, kako kaže MissGastro.

Sastojci:

  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 240 g pančete narezane na kockice
  • 1 kg g pilećih bataka i karabataka
  •  2 kašičice soli
  • 1 kašičica sveže mlevenog crnog bibera 
  • 250 g blage italijanske kobasice
  • 1 veći praziluk, tanko narezan
  • 1 srednji komorač 
  • 2 srednje ljute paprike, 
  • manja glavica belog luka
  • oko 800 g belog pasulja iz konzerve
  • 2 šoljice pilećeg temeljca
  • 1 šoljica cherry paradajza
  • 2 grančice svežeg timijana
  • listići svežeg ruzmarina

Za posluživanje:

  • usitnjeni ruzmarin
  • listići timijana
  •  maslinovo ulje
  • prepečen hleb

Priprema:

  1. Zagrejati rernu na 220 stepeni.
  2. U zemljanoj posudi zapremine oko 5 litara zagrejati maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodati pančetu i popržiti je sa svih strana, dok ne postane hrskava. Dok se pančeta prži, piletinu dobro posoliti i pobiberiti. Kada je pančeta gotova, izvaditi je na papirni ubrus da upije višak masnoće.
  3. U masnoći od pančete popržiti piletinu, sa svake strane po 5-6 minuta. Potom popržiti i kobasice, takođe po 5-6 minuta sa svake strane. Prženu piletinu i kobasice izvaditi iz posude i staviti sa strane. Popržiti praziluk, komorač i ljutu papriku, lagano posoliti i dodati malo bibera. Dinstati 7-8 minuta, dok povrće ne omekša i ne počne da poprima zlatno-smeđu boju. Dodati seckani beli luk i dinstati još minut, dok sve ne zamiriše.
  4. Umiješati oceđeni pasulj iz konzerve, pileći temeljac, cherry paradjz, timijan i ruzmarin, 1 kašičicu soli i 1/2 kašičice bibera, pa pustiti da provri. Dok se temeljac greje, iseći kobasice na kolutiće. Kada smesa provri, smanjiti temperaturu i dodati piletinu, pančetu i kobasice.
  5. Staviti u rernu i peći oko 40 minuta, dok tečnost malo ne ispari, a na vrhu se formira smećkasta korica. Izvaditi iz rerne i pustiti da se ohladi 10-ak minuta pre služenja.
  6. Po želji, prilikom posluživanja, možete preliti sa malo maslinovog ulja ili posuti ruzmarinom, timijanom i cvetom soli, pa dodati prepečeni hleb. 

Prijatno!
 

Obožavaš da pevaš? Sanjaš o nastupu na velikoj sceni? Vreme ti je da se prijaviš na novi muzički show Superstar. Osvoji nagradu od 50.000 eura i pokaži šta znaš!

Poseti www.roosvaaj.rs