Najbolji recept za sutlijaš je pred vama

canva
Sutlijaš, slatki pirinač, riža sa mlekom, kako god ga zvali... Širom sveta poznat, svuda omiljen, jednostavan i po sastavu i po načinu pripreme. Donosimo vam recept za ovu klasičnu poslasticu koja je neodoljivo kremasta i svi je obožavaju!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 čaša pirinča
  • 2 čaše vode
  • 4 čaše mleka
  • 8 kašika šećera
  • cimet (opcionalno)

Priprema:

Pirinač ošistite tako što ćete ga staviti u veću posudu, sipati vodu i muljati ga po vodi par minuta. Isprati pirinač i kuvati u vodi uz stalno mešanje. Kad voda skoro skroz provri, smanjite temperaturu i sipajte 1 čašu mleka. Kad provri, dodajte drugu čašu mleka i šećer. Povremeno promešajte i kad tečnost provri, dodajte još dve čaše mleka. Ukuvajte i toplo sipajte u činije. Nakon toga sve što treba da uradite je da sačekate da se ohladi. Za najbolje uživanje predlažemo serviranje direktno iz frižidera, posuto cimetom!

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs