Najbolji recept za sutlijaš je pred vama
Sutlijaš, slatki pirinač, riža sa mlekom, kako god ga zvali... Širom sveta poznat, svuda omiljen, jednostavan i po sastavu i po načinu pripreme. Donosimo vam recept za ovu klasičnu poslasticu koja je neodoljivo kremasta i svi je obožavaju!
Sastojci:
- 1 čaša pirinča
- 2 čaše vode
- 4 čaše mleka
- 8 kašika šećera
- cimet (opcionalno)
Priprema:
Pirinač ošistite tako što ćete ga staviti u veću posudu, sipati vodu i muljati ga po vodi par minuta. Isprati pirinač i kuvati u vodi uz stalno mešanje. Kad voda skoro skroz provri, smanjite temperaturu i sipajte 1 čašu mleka. Kad provri, dodajte drugu čašu mleka i šećer. Povremeno promešajte i kad tečnost provri, dodajte još dve čaše mleka. Ukuvajte i toplo sipajte u činije. Nakon toga sve što treba da uradite je da sačekate da se ohladi. Za najbolje uživanje predlažemo serviranje direktno iz frižidera, posuto cimetom!
Prijatno!