Musaka od paradajza: Osvežavajući letnji ručak!

canva
Iako ovo možda i nije tako često jelo na našim trpezama, verujte nam da je preukusno. Kada paradajz opusti svoje sokove i prožme se sa ostalim sastojcima, nema šanse da ne užvate u ovako ukusnom specijalitetu
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 kg paradajza
  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kisela pavlaka
  • malo mleka
  • 1 jaje
  • ulje
  • so
  • biber
  • suvi biljni začin

Priprema:

Propžite sitno seckani crveni i beli luk na malo ulja. Dodajte mleveno meso i malo ga propržite. Začinite po ukusu.

Paradajz isecite na kolutove.

Tepsiju nauljite, na dno ređajte paradajz, pa preko njega mleveno meso i tako naizmenično dok se masa ne utroši. Završite sa paradajzom.

Umutite jaje, malo soli, mleko i kiselu pavlaku i time prelijte musaku. Stavite da se peče na tempeaturi od 180 stepeni oko 40 minuta.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs