Musaka od paradajza: Osvežavajući letnji ručak!
Iako ovo možda i nije tako često jelo na našim trpezama, verujte nam da je preukusno. Kada paradajz opusti svoje sokove i prožme se sa ostalim sastojcima, nema šanse da ne užvate u ovako ukusnom specijalitetu
Sastojci:
- 1 kg paradajza
- 500 g mlevenog mesa
- 1 glavica crvenog luka
- 2 čena belog luka
- 1 kisela pavlaka
- malo mleka
- 1 jaje
- ulje
- so
- biber
- suvi biljni začin
Priprema:
Propžite sitno seckani crveni i beli luk na malo ulja. Dodajte mleveno meso i malo ga propržite. Začinite po ukusu.
Paradajz isecite na kolutove.
Tepsiju nauljite, na dno ređajte paradajz, pa preko njega mleveno meso i tako naizmenično dok se masa ne utroši. Završite sa paradajzom.
Umutite jaje, malo soli, mleko i kiselu pavlaku i time prelijte musaku. Stavite da se peče na tempeaturi od 180 stepeni oko 40 minuta.
Prijatno!
#musaka
#letnji obroci
#lagani obroci
#letnja jela
#roosvaaj
#roosvaj novosti
#roosvaj recepti
#recept
#laki recepti