Mirisni rolat od sira i bundeve za sva čula...
Bundeva nije tek onako kraljica jeseni i zime, a u poslednjih par godinaje sve više recepata čiji je baš ona glavni sastojak. Jela i poslastice sa bundevom pored neodoljivog ukusa imaju i taj specijalan miris kome niko ne može da odoli
Sastojci:
Za testo:
- 1 šoljica kristal šećera
- 200 g pirea od bundeve
- 3 jaja
- 1 kašičica limunovog soka
- 3/4 šoljice brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 kašičice cimeta
- pola kašičice soli
- prstohvat muškatnog orašćića
- prstohvat đumbira
Za nadev:
- 250 g sira
- 4 kašike otopljenog margarina
- 2 kašike kisele pavlake
- 1 šoljica šećera u prahu
- pola kašilice vanil šećera
Priprema:
- Sastojke za testo umutite mikserom, počevši od jaja, dodajući ostale sastojke. Na kraju dodajte bundevu i limunov sok. Smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 15 minuta na 180 stepeni.
- Izvadite iz rerne, ostavite malo da se prohladi pa pospite sa šećerom u prahu i okrenite na mokru krpu. Urolajte u oblik rolata pa ostavite da se ohladi, savetuje Trpeza.
- Za to vreme, napravite nadev: Umutite sir, pavlaku i margarin pa dodajte šećer i vanilin šećer. Mešajte dok ne dobijete puterastu strukturu. Namažite rolat sa nadevom pa stavite u frižider na dva sata.
Prijatno!
#rolat
#bundeva
#desert
#poslastice
#poslastice sa sirom
#rolat od bundeve
#roosvaaj
#roosvaj recepti
#laki recepti
#brza priprema