Mekane i lagane japanske palačinke ulepšaće vam dan
Ove predivne debele palačinke su kao mali sufle: kremaste iznutra, a zlatne i hrskave spolja. Sa njihovom savršenom teksturom i nežnim ukusom, ove palačinke će vas odvesti na putovanje okusa u zemlju izlazećeg sunca. Ako volite domaće i američke palačinke, malo promenite svoju rutinu i probajte ovaj specijalitet!
Sastojci:
- 2 jajeta
- 20 ml mleka
- 30 g brašna
- 1/4 kašičice ekstrakta vanile
- 2 kašike šećera
Priprema:
Odvojite belanca i žumanca. Žumanca umutite zajedno sa mlekom, a zatim dodajte prosejano brašno. Ponovno spojite smese i dodajte vanilu. Belanca lagano umutite, postepeno dodajući šećer i mutite sve dok ne dobijete sneg od belanaca. Pomešajte obe smese pažljivim pokretima kako biste sve sjedinili. Sipajte smesu u špric za kolače ili kesu za zamrzivač. U tiganj stavite malo ulja i razmažite ga ubrusom. Napravite krug od smese u tiganju, pravite deblje palačinke. Poklopite tiganj i pecite 5 minuta sa jedne strane, a zatim okrenite i pecite još 5 minuta sa druge strane. Prijatno, uživajte!
#novo
#recept
#roosvaj recepti
#hrana
#desert
#palačinke
#japanske palačinke
#ukusno
#slatko
#slatkiši