Mekane i lagane japanske palačinke ulepšaće vam dan

printscreen/canva
Ove predivne debele palačinke su kao mali sufle: kremaste iznutra, a zlatne i hrskave spolja. Sa njihovom savršenom teksturom i nežnim ukusom, ove palačinke će vas odvesti na putovanje okusa u zemlju izlazećeg sunca. Ako volite domaće i američke palačinke, malo promenite svoju rutinu i probajte ovaj specijalitet!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 jajeta 
  • 20 ml mleka
  • 30 g brašna
  • 1/4 kašičice ekstrakta vanile 
  • 2 kašike šećera

Priprema:

Odvojite belanca i žumanca. Žumanca umutite zajedno sa mlekom, a zatim dodajte prosejano brašno. Ponovno spojite smese i dodajte vanilu. Belanca lagano umutite, postepeno dodajući šećer i mutite sve dok ne dobijete sneg od belanaca. Pomešajte obe smese pažljivim pokretima kako biste sve sjedinili. Sipajte smesu u špric za kolače ili kesu za zamrzivač. U tiganj stavite malo ulja i razmažite ga ubrusom. Napravite krug od smese u tiganju, pravite deblje palačinke. Poklopite tiganj i pecite 5 minuta sa jedne strane, a zatim okrenite i pecite još 5 minuta sa druge strane. Prijatno, uživajte!

Poseti www.roosvaaj.rs