Medeno srce: Posna i brza poslastica koja okrepljuje!

canva
Tokom posta, mnogim ljudima je potrebno da svakodnevno pojedu nešto slatko kako bi povratili energiju. Recept za ovaj kolač je jednostavan za pravljenje i tekstru možete prilagoditi svom ukusu ti, ali jedno je sigurno: Medeno srce ćete sigurno zavoleti ako ga već niste probali
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 čaša (od 2 dl) vode
  • 1 čaša šećera
  • 2 čaše brašna
  • 1 kesica cimeta
  • 1 kašika kakaoa
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • pola čaše ulja
  • 200 g čokolade
  • 10 kašika džema po izboru

Priprema:

  1. Pomešati vodu, šećer, ulje, brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, kakao, cimet i 5 kašika džema, a rernu zagrejati na 200 stepeni.
  2. Smesu istresti u pleh podmazan uljem i kakaom i peći u zagrejanoj rerni oko pola sata.
  3. Na pari rastopiti čokoladu. Preko vrelog kolača namazati džem, pa preliti čokoladom.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs