Mafini od bundeve su idealan jesenji slatkiš!
Sa jeseni dolazi pravo vreme za uživanje u toplim i mirisnim mafinima od bundeve. Priprema ovih mafina je brza i jednostavna, a rezultat će vas oduševiti. Uzmite svoje omiljene začine i pripremite se da uživate u ovom divnom jesenjem desertu!
Sastojci:
- rendisana bundeva (1 šolja)
- jaja (2)
- kukuruzni griz ili palenta (pola šolje)
- pšenično brašno (pola šolje)
- cimet (kafena kašičica)
- prašak za pecivo (pola kafene kašičice)
- vanilin šećer (kafena kašičica)
- jogurt (2 supene kašike)
- mleko (pola šolje)
- ulje (4 supene kašike)
Priprema:
Priprema ovih ukusnih mafina je brza i jednostavna. U posudi izmešajte 2 jaja, rendanu šolju bundeve, pola šolje kukuruznog griza (ili palente), pola šolje pšeničnog brašna, 2 supene kašike jogurta, pola šolje mleka, ulje, vanilin šećer, kašičicu cimeta i pola praška za pecivo. Smesu sipajte u tepsiju za mafine, dobijete tačno 12 komada, i pecite ih na 200°C oko 15 minuta.
Uživajte u ovom ukusnom slatkom zalogaju!