Mafini od bundeve su idealan jesenji slatkiš!

canva
Sa jeseni dolazi pravo vreme za uživanje u toplim i mirisnim mafinima od bundeve. Priprema ovih mafina je brza i jednostavna, a rezultat će vas oduševiti. Uzmite svoje omiljene začine i pripremite se da uživate u ovom divnom jesenjem desertu!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • rendisana bundeva (1 šolja)
  • jaja (2)
  • kukuruzni griz ili palenta (pola šolje)
  • pšenično brašno (pola šolje)
  • cimet (kafena kašičica)
  • prašak za pecivo (pola kafene kašičice)
  • vanilin šećer (kafena kašičica)
  • jogurt (2 supene kašike)
  • mleko (pola šolje)
  • ulje (4 supene kašike)

Priprema:

Priprema ovih ukusnih mafina je brza i jednostavna. U posudi izmešajte 2 jaja, rendanu šolju bundeve, pola šolje kukuruznog griza (ili palente), pola šolje pšeničnog brašna, 2 supene kašike jogurta, pola šolje mleka, ulje, vanilin šećer, kašičicu cimeta i pola praška za pecivo. Smesu sipajte u tepsiju za mafine, dobijete tačno 12 komada, i pecite ih na 200°C oko 15 minuta.

Uživajte u ovom ukusnom slatkom zalogaju!

Poseti www.roosvaaj.rs