Mačije oči: Idealna slastica za tople dane pred nama!

Kalendarski je stiglo proleće, a sa njim i sunce i više temperature pa smo u ovo doba godine skloni traženju slatkih osveženja. Ako ste ljubitelj banana, ovaj rolat ćete sigurno voleti. Kremast je i sočan, a nimalo nije teško napraviti ga
Vidi originalni članak

Najvažnije je da koru pažljivo uvijete u rolat kako ne bi popucala. Ovo ćete postići ako još toplu koru uvijete uz pomoć papira na kome se pekla, piše MissGastro.

Sastojci:

Za koru:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 3 kašike brašna
  • 2 kašike kakaa u prahu
  • 1 prašak za pecivo

Za kremu:

  • 1 dl mleka
  • 150g šećera
  • 2 jaja
  • 1 kašika brašna
  • 125g maslaca
  • 3 banane
  • 2 dl slatke pavlake
  • 100g tamne čokolade

Priprema:

  1. Belanke umutite u čvrst sneg, a žumanke i šećer posebno penasto umutite. Žumancima dodajte sneg od belanaka neprestano mešajući, a zatim dodajte brašno i kakao. Srednjom brzinom mutite smesu dok se ne ujednači. Dodajte prašak za pecivo i promešajte mutilicom.Biskvit pecite u plehu 35 x 35 cm na papiru za pečenje, 20-ak minuta na 150°C. Još vrući biskvit zarolajte papirom.
  2. Mleko, šećer i vanilin šećer stavite da zavri. Posebno izmutite jaja i brašno. Kada mleko prokuva, dodajte smesu od jaja i brašna i mešajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre, dodajte tamnu čokoladu i mešajte dok se čokolada ne otopi. Pusti da se ohladi pa u ohlađeno dodajte maslac i dobro izradite kremu mikserom.
  3. Biskvit odrolajte i namažite kremom. Sa dve strane biskvita stavite banane. Pre nego što ih stavite na biskvit nakapajte ih sa par kapi limunovog soka. U isto vreme zarolajte biskvit sa obe strane. Umutite pavlaku u šlag i premažite roladu. Ostavite u frižideru na par sati da se ohladi.

Prijatno!

 

NE ČEKAJ, PRIJAVI SE NA SUPERSTAR!

Poseti www.roosvaaj.rs