Lepeza pita sa tikvicama uspeva čak i amaterima!
jednostavni sastojci i brza priprema su ono što karakteriše ishranu tokom radnih dana, a recept za ovu pitu je baš takav! Dakle, ako žurite i ne da vam se da provodite sate i sate u kuhinji, ova lepeza pita će vam poslužiti kao odličan doručak ili večera, a zgodna je i za posluženje gostiju
Ono što je najvažnije jeste da se brzo i lako priprema pa će uspeti i početnicima u kuhinji, pišu Vijesti.
Sastojci:
- 500g kora za pitu
- 2 tikvice
- Sir (Gauda ili feta)
- 1 veći grčki jogurt
- jaje
- so, biber
- origano ili vlašac
- malo maslaca
- malo maslinovog ulja
Priprema:
- Kore nagužvati kao da pravite lepezu, a ako vam je pleh manji presecite koru na veličinu koja vam odgovara.
- Iseći tikvice na tanje kolutove. U jednoj posudi umutiti jaje, pa dodati jogurt i začine. Na pleh namazan maslacem složite kore, između slažite tikvice i sir, malo poprskajte maslinovim uljem i onda prelijte smesom od jogurta i jaja.
- Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumeni, oko 20 minuta.
Prijatno!