Lepeza pita sa tikvicama uspeva čak i amaterima!

canva
jednostavni sastojci i brza priprema su ono što karakteriše ishranu tokom radnih dana, a recept za ovu pitu je baš takav! Dakle, ako žurite i ne da vam se da provodite sate i sate u kuhinji, ova lepeza pita će vam poslužiti kao odličan doručak ili večera, a zgodna je i za posluženje gostiju
Vidi originalni članak

Ono što je najvažnije jeste da se brzo i lako priprema pa će uspeti i početnicima u kuhinji, pišu Vijesti.

Sastojci:

  • 500g kora za pitu
  • 2 tikvice
  • Sir (Gauda ili feta)
  • 1 veći grčki jogurt
  • jaje
  • so, biber
  • origano ili vlašac
  • malo maslaca
  • malo maslinovog ulja

Priprema:

  1. Kore nagužvati kao da pravite lepezu, a ako vam je pleh manji presecite koru na veličinu koja vam odgovara.
  2. Iseći tikvice na tanje kolutove. U jednoj posudi umutiti jaje, pa dodati jogurt i začine. Na pleh namazan maslacem složite kore, između slažite tikvice i sir, malo poprskajte maslinovim uljem i onda prelijte smesom od jogurta i jaja.
  3. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumeni, oko 20 minuta.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs