Kolač od 3 sastojka: Sočan, kremast i neodoljiv!

Izgleda da jela koja sadrže mali broj sastojaka i brzo se pripremaju najbolje prolaze jer ih svi obožavaju. Jedan od takvih recepata je i ovaj japanski kolač, savršeno kremast i ukusan. Ovakav pamuk kolač će se dopasti baš svima
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 200 g bele čokolade
  • 200 g krem sira

Priprema:

  1. Čokoladu otopite na pari.
  2. Odvojte žumanca i belanca pa umutite belanca u čvrst sneg.
  3. Otopljenoj čokoladi dodajte krem sir i žumanca, pa polako dodajte umućena belanca.
  4. Sipajte smesu u pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni 15 minuta. Posle 15 minuta smanjite temperaturu na 150 stepeni i pecite kolač još 15 minuta. Nakon pola sata pečenja, ugasite rernu i ostavite da se kolač peče na postojećoj temperaturi još 15 minuta.
  5. Ohlađen kolač pospite šećerom u prahu.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs