Ko jednom proba ovu piletinu, postaje mu omiljena!

canva
Piletina je meso koje se najviše konzumira zbog svog blagog ukusa, niskog udela masti imogućnosti da se kombinuje sa raznim sosevima, salatama i prilozima. Ovaj savršen recept će cam se dopasti jer od njega dobijate savršeno sočnu piletinu i to za veoma kratko vreme
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 200ml mleka
  • 500g piletine
  • maslinovo ulje
  • brašno
  • 3 kašičice putera
  • so i začini po želji

Priprema:

  1. Isecite meso na nekoliko tanjih listova pa ga izlupajte je tučkom i uvaljajte u brašno sa obe strane.
  2. U dublji tiganj rastopite tri kašičice putera. Dolijte malo maslinovog ulja, zagrejte na srednjoj vatri i ostavite piletinu da se prži.
  3. Kada meso dobije zlatnu boju,dodajte mu 200 ml mleka. Dodajte soli po ukusu i začine.
  4. Poklopite tiganj i ostavite da se piletina krčka 15 minuta. 

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs