Knedle od hleba: Odličan prilog uz bilo koje meso!
Ako za vikend pripremate meso, sigurno se pitate šra biste mogli da poslužite kao prilog. Naš današnji predlog je da napravite ove knedle od hleba po nemačkoj recepturi. Veoma su ukusne i izdašne, a slažu se čak i uz pečenje
Sastojci:
- 8 kriški belog hleba, odstajalog makar jedan dan
- 200 ml toplog mleka
- 1 glavica luka
- 1 kašičica putera
- 2 jaja
- 2 kašike brašna
- so
- veza peršuna
Priprema:
- Isecite hleb na tanke komadiće i prelijte ih mlekom.
- Oljuštite i iseckajte luk pa ga izdinstajte na puteru i ostavite da se ohladi.
- U činiji umutite jaja, brašno, so, luk i peršun pa dodajte potopljeni hleb.
- U duboku šerpu naspite dosta vode, posolite je i stavite da provri.
- Ukvasite dlanove hladnom vodom, oblikujte knedlu po knedlu (od ove mere izađe 8 do 10 knedli) i polako spuštajte knedle u ključalu vodu. Svaka treba da se kuva oko 15 minuta. Skuvane će isplivati na površinu. Vadite ih šupljikavom kašikom - treba da budu čvrste na dodir.
Prijatno!