Kapućino kocke: Izdašan i mirisan kolač!

canva
Poslastice na bazi kafe su veoma popularne među ljubiteljima ovog napitka, ali i među onima koji kafu čak i ne piju. Ukusni su, kremasti i mirisni, a uglavnom nije potrebno puno vremena za njihovu pripremu
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 150 g šećera
  • 5 kašika brašna
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1 kašika kakao praha
  • 700 ml mleka
  • 5 kesica kapućino praha
  • 1 puding od vanile
  • 10 g želatina
  • 500 ml slatke pavlake

Priprema:

  1. Umutite belanca sa 50g šećera u čvrst sneg. Dodajte brašno, sodu bikarbonu i kakao, pa lagano sjedinite. Pecite u plehu dimenzija 30x20 cm petnaestak minuta na 180 stepeni.
  2. Kesicu kapućina rastopite u 200 ml mleka i prelijte pečen biskvit.
  3. Za kremu pomešajte želatin sa pet kašika hladne vode i ostavite da nabubri. Sjedinite žumanca sa 100 g šećera, pa dodajte 100 ml mleka, četiri kesice kapućina i puding. Ostatak mleka stavite na vatru da proključa pa dodajte smesu od pudinga i kuvajte dok se ne zgusne.
  4. Želatin otopite na najmanjoj temperaturi, ulijte u vrelu kremu pa sve dobro izmešajte.
  5. Umutite mikserom slatku pavlaku i dodajte u ohlađenu kremu. Izlijte kremu preko  biskvita i stavite kolač na hlađenje najmanje četiri sata.
  6. Perviranja pospite kakao prahom.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs