Kapri rolat: Desert po svačijoj meri...
Svi oni koji uživaju u kapri ukusu, moći će da dodaju na spisak još jedan desert, a u pitanju je rolat. Divna, mekana kora, fil na pari, mlečna čokolada i voće spoj su kakav retko ko može da odbije
Sastojci:
Za koru:
- 10 belanaca
- 200 g šećera
- 250 g pečenih lešnika
Za fil:
- 10 žumanaca
- 200 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 200 g maslaca
- 2 krem šlaga sa ukusom vanile
- 200 ml mleka
- 200 g malina, jagoda ili borovnica
- 100 g mlečne čokolade
- 100 ml slatke pavlake
Priprema:
- Belanca umutiti pa dodati šećer, te na kraju kašikom umešati krupno mlevene lješnike. Smesu sipati na foliju ili u pleh obložen pek papirom. Peći u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko 15 minuta.
- Pečenu koru uviti u rolat i ostaviti da se ohladi.
- Žumanca umutiti sa šećerom, a zatim ih staviti na paru I kuvati oko 30 do 40 minuta. Ostaviti da se ohladi. U ohladjen fil dodati 200 g umućenog maslaca i sve sjediniti mikserom.
- Koru premazati filom, poređati maline i uviti.
- Umutiti šlag I premazati preko rolata.
- Čokoladu rastopiti sa slatkom pavlakom i preliti rolat.
Ostaviti u frižider na nekoliko sati da se dobro ohladi.
#rolat
#kapri rolat
#voćni kolač
#poslastice
#desert
#roosvaaj
#roosvaj recepti
#laki recepti
#brza priprema