Kapri rolat: Desert po svačijoj meri...

canva
Svi oni koji uživaju u kapri ukusu, moći će da dodaju na spisak još jedan desert, a u pitanju je rolat. Divna, mekana kora, fil na pari, mlečna čokolada i voće spoj su kakav retko ko može da odbije
Vidi originalni članak

Sastojci: 

Za koru:

  • 10 belanaca
  • 200 g šećera
  • 250 g pečenih lešnika

Za fil:

  • 10 žumanaca
  • 200 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 200 g maslaca
  • 2 krem šlaga sa ukusom vanile
  • 200 ml mleka
  • 200 g malina, jagoda ili borovnica
  • 100 g mlečne čokolade
  • 100 ml slatke pavlake

Priprema:

  1. Belanca umutiti pa dodati šećer, te na kraju kašikom umešati krupno mlevene lješnike. Smesu sipati na foliju ili u pleh obložen pek papirom. Peći u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko 15 minuta.
  2. Pečenu koru uviti u rolat i ostaviti da se ohladi.
  3. Žumanca umutiti sa šećerom, a zatim ih staviti na paru I kuvati oko 30 do 40 minuta. Ostaviti da se ohladi. U ohladjen fil dodati 200 g umućenog maslaca i sve sjediniti mikserom.
  4. Koru premazati filom, poređati maline i uviti.
  5. Umutiti šlag I premazati preko rolata.
  6. Čokoladu rastopiti sa slatkom pavlakom i preliti rolat.

Ostaviti u frižider na nekoliko sati da se dobro ohladi.

Poseti www.roosvaaj.rs