Kako napraviti najbolju rusku salatu? Evo recepta!

canva
Ruska salata je dugogodišnji klasik koji se u mnogim domovima sprema u prilikama kao što su Božić, Nova godina, rođendani i drugi važni datumi. Ovo jelo ima neverovatno bogat ukus i izuzetno je prilagodljivo, što znači da može ići uz skoro svaki ukus i stil. Ova preukusna salata je idealan prilog svakom jelu, a takođe može biti ukusna i kao glavno jelo, sjajna za brzi i ukusan obrok, a vi ćete danas naučiti kako da je napravite!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 g krompira
  • 500 g šargarepe
  • 250 g graška
  • 3-4 jaja
  • 300 g šunke
  • 350 g kiselih krastavčića
  • 600 g majoneza, 

Priprema:

Potrebno je skuvati krompir u ljusci i šargarepu u slanoj vodi, ali odvojeno, kao i grašak i jaja koja se kuvaju u ključaloj vodi 12 minuta. Kada se sve skuva, ostavite da se ohladi, a zatim pripremite veću posudu za vašu rusku salatu. Šargarepu iseckajte na kockice od 5×5 mm, a zatim dodajte ostalo iseckano povrće u posudu i sipajte preko svega majonez. Dobro promešajte, a na kraju dodajte iseckani krompir i opet lagano promešajte. Ukrasite salatu po želji i stavite je u frižider, poklopljenu folijom. Ova ukusna salata može se poslužiti kao glavno jelo ili prilog uz bilo koju vrstu mesa.

Prijatno, uživajte!

Poseti www.roosvaaj.rs