Kakao kocke sa jabukama - sjajan desert za posne dane!

canva
Često se dešava da oni koji poste nemaju nikakvu ideju šta bi mogli danas da ručaju, a kada je desert u pitanju, tu su potpuno razoružani. Mi vam nudimo jedan savršen recept za kakao kolač čiju sočnost pojačavaju jabuke, a toliko je ukusan da ćete ga praviti i van posta
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 i po šolja speltinog polubelog brašna 
  • 40 g kakaa
  • 50 g mlevenih lešnika
  • 2 kašičice praška za pecivo

Tečni sastojci:

  • 1/2 šolje sojinog jogurta
  • 1/2 šolje ovsenog mleka
  • 1/3 šolje ulja
  • 2 /3 šolje agavinog sirupa ili meda

Za pire od jabuke:

  • 2 srednje jabuke (oko 300 g)
  • malo vode
  • 1/2 kašičice vanile burbon praha
  • 1-2 kašičice cimeta
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

  1. Ogulite jabuke, odstranite im koštice i isecite ih na kocke. Stavite u šerpu, sipajte vodu do polovine jabuka i kuvajte na srednjoj vatri dok ne omekšaju. Ocedite ih i izmiksajte štapnim mikserom u pire. Zagrejte rernu na 180 stepeni.
  2. Prosejte brašno i kakao u činiju. Dodajte ostale suve sastojke i sve promešajte.
  3. U drugoj posudi pomešajte sve tečne sastojke za pire i biskvit, zajedno sa začinima. Sipajte ih polako u činiju sa suvim sastojcima i lagano izmješajte varjačom u jednoličnu smesu.
  4. Kalup prečnika 23×23 cm obložite papirom za pečenje, sipajte smesu u kalup i protresite da se smjesa ravnomerno rasporedi u kalupu.
  5. Pecite 35 minuta. Proverite čačkalicom kada je biskvit suv, pa po potrebi pecite malo duže ako je testo još vlažno. Ostavite kolač da se ohladi pri rezanja, a pre serviranja pospite šećerom u prahu, savetuju Večernje novosti.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs