Juneći ribić u aromatičnom sosu: Ručak iz snova!
Pomislite na sočan i ukusan obrok koji će vas ostaviti bez daha - juneći ribić u bogatom i aromatičnom saftu. Sa svojim neodoljivim mirisom i punim ukusom, ova kulinarska poslastica je pravi izbor za sve ljubitelje mesa. Pridružite nam se dok otkrivamo tajne pripreme ovog delikatesnog jela i učimo kako da svojim nepcima priuštimo pravu gozbu
Sastojci:
- juneći ribić - 600 grama
- crni luk - jedna glavica
- belo vino - 3 dl
- mast - 1 kašika
- aleva paprika - 1 kašičica
- brašno - 1 kašika
Priprema:
Počnite pripremu tako što ćete iseći juneći ribić na komade debljine 2-3 cm, a zatim ih propržite sa obe strane kako bi se zadržala sočnost mesa. U dubljem tiganju (ili loncu), dodajte malo vode i lagano dinstajte meso dok ne postane mekano. Ukoliko primetite da voda isparava, dolijte je malo po malo kako bi se održala vlažnost. Sada je vreme da dodate seckani luk i nastavite kratko dinstanje. U posebnoj posudi, umešajte kašiku brašna i alevu papriku u belom vinu, pa prelijte ovu smesu preko mesa kako bi ga upilo. Posolite i pobiberite po ukusu. Kuvajte još nekoliko minuta kako biste dobili željenu gustinu sočnog safta.
Prijatno!