Juneća čorbica sa pavlakom: Savršen ručak postoji!

youtube/canva
U toplim danima je veoma važno da unosimo dovoljno tečnosti u organizam kako bismo izbegli dehidrataciju. Takođe, potrebno je i da se laganije hranimo, a ova čorbica je pravi izbor. Zasitiće vas, a nećete se prejesti
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 350 g junetine
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 krompira
  • 2 šargarepe
  • 2 kašike pirinča
  • pola čaše kisele pavlake
  • so
  • biber
  • malo ulja

Priprema:

  1. Na malo ulja izdinstajte sitno seckani crni luk. Dodajte sitno sečenu junetinu i sve zajedno dinstajte u sopstvenom soku kako bi meso omekšalo.
  2. Isecite šargarepu i krompir na kocke i dodajte ih mesu. Posolite, pobiberite, dodajte začine i sve promešajte.
  3. Dolijte vode oko 1,5 litar i pustite da provri. Kada provri smanjite vatru i kuvajte poklopljeno oko sat vremena.
  4. Operite pirinač, dodajte u čorbu i nastavite da kuvate još desetak minuta da se pirinač skuva uz povremeno mešanje. 
  5. Pavlaku pomešajte sa malo vode (iz čorbe) i sipajte u čorbu. Dobro promešajte i isključite ringlu.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs