Još jedan kolač od šargarepe koji ćeš obožavati!

canva
Pred vama se nalazi sjajan recept za italijanski doručak od šargarepe, pomorandže ibademovog brašna. Veoma je lagan i sočan, a ukoliko ne volite slatki doručak, u ovom kolaču možete da uživate uz popodnevnu šoljicu čaja kad vam treba predah
Vidi originalni članak

Ukoliko želite, umesto torte, ovu smesu možete izliti u kalup za mafine i napraviti fenomenalne zalogajčiće za poneti, piše Plant Based School.

Sastojci:

  • 250g brašna
  • 60g bademovog brašna
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 120g smeđeg šećera
  • 250g šargarepe
  • narendana korica pomorandže
  • sok od pomorandže, oko 60ml
  • 80ml bademovog mleka
  • 3 kašike ulja

Priprema:

Pomešajte sve suve sastojke i ostavite sa strane. U blender stavite naseckanu šargarepu, koricu pomorandže, bademovo mleko i ulje i bledajte dok ne dobijete glatku teksturu. Pomešajte suve i mokre sastojke i mešajte da se sve lepo sjedini. Izlijte smesu u kalup prečnika 22cm i pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 35 minuta. Ostavite kolač par sati da se ohladi i po želji pospite šećerom u prahu. 

Prijatno!

 

NE ČEKAJ, PRIJAVI SE NA SUPERSTAR!

Poseti www.roosvaaj.rs