Jednostavan recept za najlepši gvakamole sos!

canva
U poslednje vreme nam s enešto vrti meksička kuhinja, pa smo odlučili da podelimo sa vama njene klasike. Danas stavljamo fokus na gvakamole sos koji se može jesti uz tortilje, čips ili kao prilog
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 zrela avokada
  • 1 limun 
  • 1 mladi luk
  • 1 mali paradajz, isečen na kockice
  • 1 čen belog luka, zgnječen
  • So i biber po ukusu
  • Sveži korijander

Recept:

  1. Očistite avokado od koštice. Izvadite meso avokada kašikom i stavite u činiju. Iscedite sok od limuna preko avokada da biste sprečili da potamni, i dali mu svež ukus. Uz pomoć viljuške izgnječite avokado dok ne dobijete gušću pastu.
  2. Avokadu dodajte seckani mladi luk, paradajz isečen na kockice i izgnječeni beli luk u činiju sa avokadom. Sve sastojke dobro izmešajte dok se ne sjedine.
  3. Posolite i pobiberite po ukusu. Ako želite, možete dodati i seckani korijander za svež ukus.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs