Italijanske ćuftice: Savršenstvo za ručak!
Turske, švedkse ili italijanske, ćufte su mesno jelo koje se širom sveta obožava. Razlika u njihovoj pripremi je neznatna, ali ona ipak postoji. Ipak, veoma ih je lako napraviti, a danas preporučujemo d aisprobate italijansku verziju
Sastojci:
- 2 šolje pirinča
- 2 jajeta
- 1 šolja parmezana ili pekorino sira
Za nadev:
- 1 šolja ragu sosa
- 1/2 pakovanja smrznutog graška
- 450 g rikota sira
- 230 g mocarele
Za pohovanje:
- 1 šolja brašna
- 1 šolja vode
- 2 šolje prezli
Priprema:
- Skuvajte pirinač, pa dodajte jaja i parmezan i sve dobro sjedinite.
- Uzmite šaku smese, stavite kašičicu ragu sosa, malo graška, malo rikote i malo mocarele pa oblikujte lopticu.
- Tako radite dok ne utrošite namirnice.
- Pomešajte vodu i brašno da dobijete glatku smesu, pa uvaljajte ćuftu, a zatim uvaljajte u prezle i pržite u zagrejanom ulju.
- Ćufte poslužite uz sos po želji, mi predlažemo da to bude bešamel!
Prijatno!
#ćufte
#italija
#italijanska kuhinja
#italijanski recept
#italijanski specijaliteti
#roosvaaj
#roosvaj novosti
#roosvaj recepti
#recept
#laki recepti