Iskoristi ostatke: Mesni kuglof od kuvanih jaja!

instagram/canva
Veoma je nezgodno kada nakon Vaskrsa ne znamo šta ćemo sa preostalim kuvanim jajima. Više ne možemo da ih jedemo "onako uz predjelo", a nemamo neku ideju kako da ih iskoristimo i napravimo ukusan ručak. Uz ovaj recept, imaćete predivan obrok, a možete ga prepremati kao glavno jelo. Uz sezonsku salatu biće pun pogodak
Vidi originalni članak

Sastojci: 

  • 750 g mlevenog mesa
  • 4 kašike prezli
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 glavica crnog luka
  • 150 g kačkavalja
  • 2 sveža jaja
  • 6- 7 kuvanih jaja
  • 15 šnita pančete
  • so, biber i začini po ukusu

Priprema:

  1. Očistite crni luk pa ga izrendajte i ocedite višak tečnosti. Mleveno meso pomešati sa lukom, praškom za pecivo, prezlama, rendanim kačkavaljem, umućenim jajima, začinima pa sve lepo umesiti da se dobije homogena smesa.
  2. Modlu za kuglof dobro nauljiti ili premazati puterom, obložiti šnitama slanine tako da se preklapaju i polovia šnita ostane sa spoljne strane kalupa. Naneti polovinu smese od mesa, na njega položiti kuvana jaja pa naneti drugu polovinu mesa i sastaviti sa prvom da se dobije kuglof. Prekriti šnitama slanine koje su ostale da vire sa strane i ušuškati kako se slanina ne bi odvojila tokom pečenja.
  3. Prekriti aluminijumskom folijom i peći u zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko pola sata.
  4. Zatim skloniti foliju i malo pojačati temperaturu pa nastaviti pečenje još desetak minuta dok kuglof ne porumeni. Pečeni kuglof pažljivo izvaditi iz kalupa na tanjir i ostaviti da se prohladi. Seći parčiće i služiti.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs