Imamo savršen i najbrži recept za originalnu bajaderu

Youtube printscreen
Bajadera je jedan od omiljenih kolača na našim trpezama, a potrebno je samo pola sata da je napravite. U različitim prilikama je jedemo i obožavamo, a kada je domaća, onda padamo u sevdah
Vidi originalni članak

Važno je da poštujete mere koje su navedene u receptu, a posebno kada je šećer u pitanju jer ukoliko preterate, kolačići će biti tvrdi i preslatki, piše Recepttura.

Sastojci:

  • 200 ml vode
  • 250 g margarina
  • 200 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 400 g mlevenog keksa
  • 300 g mlevenih oraha
  • 100 g čokolade za kuvanje

Glazura:

  • 150 g čokolade za kuh+vanje
  • 6 kašika ulja

Priprema:

  1. U posudu sipati vodu i staviti na ringlu, pa dodati margarin naseckan na listiće, šećer i vanilin šećer. Zagrevati masu uz mešanje kako bi se sastojci otopili.
  2. U veliku posudu sipati mleveni keks i mlevene orahe pa ih izmešati. Napraviti u njima malu rupu, pa u nju sipati smesu sa špreta.  Varjačom sve dobro pomešati da se dobije fina ujednačena smesa.NPodeliti smesu na dva jednaka dela.
  3. Otopiti čokoladu za kuvanje i sipati u jednu polovinu smese i promešati varjačom da se sjedini.
  4. Kalup dimenzija 35×20 centimetara namazati uljem. Na dno prvo staviti čokoladni sloj pa ga dobro izravnati. Naneti svetli sloj na tamni pa lepo rasporediti i zagladiti.
  5. Za glazuru na pari otopiti čokoladu za kuvanje sa uljem i sipati po svetlom sloju.
  6. Kolač stavite u frižider preko noći pre posluživanja.

Prijatno!

 

NE ČEKAJ, PRIJAVI SE NA SUPERSTAR!

Poseti www.roosvaaj.rs