Imamo recept za slatki hleb sa borovnicama i jabukama!
Jeste li vi jedni od onih koji se bude pet minuta pre onog krajnjeg vremena kad morate da izađete i onda trčite na posao ili u školu? Eh, da, sve je jasno. Nećemo pametovati o tome kako bi bilo bolje probuditi se na vreme i u miru pojesti doručak i i uživati u kafi. Nećemo reći da bi to bilo mudrije i zdravije. Jer svi znamo da bi bilo, ali isto tako svi znamo da smo stalno u nekoj frci sa vremenom i da nam doručak jednostavno nekad nije na pameti.
Bilo kako bilo, uz ovaj slatki hleb od jabuka i borovnica, možda promenimo vaše navike! Slatki hleb je idealno rešenje za one koji će izabrati radije onih pet minuta "dremanja", nego doručak. A trik je u tome da slatki helb od jabuka i borovnica možete pripremiti uveče pred spavanje. Kad ga ispečete, ohlađenog ga omotajte u foliju i uživajte u odličnom doručku! U onih pet minuta valjda ćete uspeti da isečete parče i spremite ga kao doručak za poneti, ako ništa drugo.
Sastojci:
- 80 ml kokosovog ulja
- 90 ml meda
- 1 veliko jaje
- 120 ml grčkog jogurta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 narendana jabuka
- 200 g brašna
- 1 kašičica praška ze pecivo
- pola kašičice sode bikarbone
- pola kašičice soli
- 1 kašičica cimeta
- 200 g borovnica
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Premažite maslacem duguljasti kalup za hleb. Umutite jaje sa jogurtom, vanilom, medom i uljem. Dodajte narendanu jabuku i promešajte. U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu, so, cimet i borovnice. Sjedinite obe smjese spatulom ili drvenom kašikom. Premestite smesu u pripremljeni kalup i pecite 40 – 50 minuta, sve dok čačkalica kojom bodete sredinu ne izađe čista. Pričekajte da se hleb potpuno ohladi pre sečenja ili jela.
Prijatno, uživajte!