Imamo recept za neodoljiv doboš rolat za svačiji ukus!

canva
Kao što je to slučaj i sa doboš tortom, ovaj rolat niko ne može da ne voli. Ukusan je i neobičnog ukusa, karakterističnog za ovakve poslastice. Ipak, jedina mana ovih deserata je to što ih ne ispadne puno pa vam preporučujemo da mere unapred duplirate
Vidi originalni članak

Sastojci:

Kora:

  • 2 jaja
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašike brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 kašika ulja
  • 1 kesica vanilin šećera

Za fil:

  • 150g šećera
  • 3 jaja
  • 100g čokolad eza kuvanje
  • 150g margarina

Priprema:

via GIPHY

Kora:

  1. Umutiti mikserom belanca, dodati šećer, vanilin šećer. Sve dobro umutiti pa dodati žumanca, izmiksati, pa mikser isključiti.
  2. Umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo, ulje i sve lagano sjediniti  žicom za mućenje.
  3. Smesu uliti u pleh srednjih dimenzija koji ste obložili pek-papirom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta.
  4. Gotovu koru izvaditi iz rerne i tako vrelu uviti u pek-papir na kome se kora pekla,a preko staviti nakvašenu kuhinjsku krpu i ostaviti da se kora ohladi.

Fil:

  1. Mikserom umutiti jaja i šećer dok smesa ne postane penasta, a zatim ih skuvati na pari.
  2. Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice,dodati u smesu od jaja i šećera, pa mešati dok se čokolada ne otopi i dok smesa ne dobije potrebnu gustinu. Šerpu skloniti sa pare i ostaviti da se smesa ohladi. 
  3. Mikserom umutiti margarin dok ne postane penast, dodati ohlađenu smesu i dobro umutiti mikserom. Koru odviti, premazati filom te uviti u rolat. Spoljašnji deo premazati filom i ostaviti u frižider da se stegne. Rolat seći na šnite željene debljine, servirati i poslužiti.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs