Imamo recept za gibanicu koja se najbrže pravi!
Ovaj recept je savršen ako nematepuno vremena, a pronašli smo ga na Coolinarici.
Sastojci:
- 500 gr gotovih kora
- 500 gr sitnog sira
- 3-5 jaja
- 1 solja jogurta
- 1 solja kisele vode(obicna voda sa dve kasicice pr.za pecivo)
- 1/2 solja ulja
- 1 kašičica soli
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 200 stepeni C i stavite pek papir na pleh.
2. Promešajte jaja, jourt, vodu, ulje i so u žitku masu.
3. Uzmite jednu koru i poprskajte sa malo sitnog sira. Preko nje stavite drugu koru i opet je poprskajte sa malo sitnog sira, i postupak ponavljajte dok se kore i sir ne potroše.
4. Uvijte kore u rolat i podelite sa malim zasecanjima na deset jednakih delova, pa oštrim nožem isecite parcice. Kako isecete parce, tako ga stavite u pleh, sa sirom stranom prema dole. Poređajte sve parcice jedno do drugog u dva reda, ako je plek dugacak. Ako je okrugli, onda ređajte u krug i zavsite u sredini.
5. Pazljivo prelijte rolatnice prelivom, tako da svaki rolatic dobije istu kolicinu preliva, da bi posle bilo jednako socno.
6. Pecite oko 40 minuta ili dok gibanica dobro ne porumeni.