Imamo brz i lagan recept za neodoljivu čokoladnu tortu!
Sastojci:
- 200 g keksa
- 100 g orašastih plodova po ukusu
- 80 g putera prstohvat soli
- 200 g čokoladnog namaza
- 400 g krem sira
- 50 g šećera u prahu
- 200 ml kreme od oraha
- čokolada za dekoraciju
Priprema:
U prvom koraku, potrebno je izmrviti 200 g keksa i dodati 100 g izgnječenih orašastih plodova po vašem izboru. Ove sastojke izmešajte sa 80 g rastopljenog putera dok ne dobijete homogenu smesu. Zatim, pripremite okrugli kalup prečnika 18 cm i pritisnite smesu ravnomerno na dno i ivice kalupa kako biste dobili čvrstu podlogu za vašu tortu.
U drugoj posudi kombinujte 200 g sira sa 200 g čokoladnog namaza i dobro promešajte. Sipajte smesu preko pripremljene podloge od keksa. U posebnoj činiji, izmešajte 200 ml kisele pavlake i 50 g šećera u prahu. Zatim pomešajte preostalih 200 g sira i dodajte smesu sa kiselim mlekom i šećerom u prahu. Dobro promešajte i prelijte preko prethodnog sloja čokolade. Ukrasite gornji deo torte sa još malo čokoladnog namaza i orašastim plodovima po želji. Stavite tortu u frižider i ostavite da se ohladi. Kada se torta potpuno ohladi, izvadite je i poslužite. Oduševićete se rezultatom ovog recepta za tortu koja se brzo i jednostavno sprema.
Prijatno!