Hleb koji se ne mesi: Sve što ti zaista treba!

canva
Domaći hleb je nešto najbolje što možemo napraviti sebi i svojoj porodici, ali često odustajemo od te ideje jer nam treba puno vremena za pripremu, hleb treba umesiti, čekati da naraste... Baš zato, mi imamo jedan malo drugačiji recept
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500g brašna (tip 500)
  • 500ml mlake vode
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera

Priprema:

  1. U činiju sipajte vodu, dodajte kvasac i promešajte pa ostavite da krene da se aktivira nekoliko minuta.
  2. U većoj činiji odmerite 500g brašna. Dodajte u brašno so i šećer i promešajte. Dodajte vodu sa kvascem, i dobro zamesite varjačom. Testo će biti tečno, i tako treba. Pokrijte činiju folijom ili poklopcem.
  3. Ostavite testo da narasta makar 1.5 sat.  Ukoliko imate vremena, promešajte ga varjačom, i ostavite da još jednom narasta nekih 1 sat.
  4. Rernu uključite na najjače i stavite unutra šerpu u kojoj ćete peći hleb. Šerpa mora da ima poklopac koji dobro dihtuje.
  5. Testo promešajte još jednom pre nego što ćete ga prebaciti u šerpu za pečenje. Obavezno stavite papir za pečenje u šerpu pre pečenja jer će se zalepiti.
  6. Pecite 30 minuta poklopljeno na 220 stepeni. Otvorite šerpu i otklopljeno pecite još 15 minuta, ili dok korica dobro ne porumeni.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs