Flekice sa zeljem su predivno jelo, ali i odličan prilog

fickel/instagram
Ovo jednostavno jelo koje su često spremale naše bake uvek će biti aktuelno, a fenomenalna stvar je to što se mogu jesti samostalno, ali i kao prilog
Vidi originalni članak

Jednostavno, brzo i pristupačno, a ukus je predivan, kaže MissGastro.

Sastojci za flekice:

  • 300 g
  • brašna
  • 1 jaje
  • Prstohvat soli
  • Voda

Sastojci za fil:

  • 1 veća glavica svežeg kupusa
  • 1 velika glavica crnog luka
  • 2-3 kašike svinjske masti (ili ulja)
  • so
  • biber  

Priprema:

  1. U brašno dodajte malo soli, pomešajte pa dodajte jaje i malo vode i umesiti testo. Pokrijte ga i ostavite da malo odstoji.
  2. Testo tanko razvaljajte i izrežite na manje kvadratiće, tj flekice. Kratko ih kuvajte u slanoj vodi i ocedite.
  3. Na masnoći popržite iseeckan luk da lagano požuti. Dodajte narendani kupus, posolite i pobiberite po ukusu pa krčkajte na laganoj vatri uz dolivanje vode po potrebi.
  4. Nakon 20 do 30 minuta probajte da li je kuvano, a ako nije, ostavite da se krčka dok ne omekša.
  5. Dodajte kupusu skuvane flekice, sve promešajte i po želji začinite.

Prijatno!

 

NE ČEKAJ, PRIJAVI SE NA SUPERSTAR!

Poseti www.roosvaaj.rs