Domaći čizkejk od jagoda - savršen za sve prilike!
Sastojci:
- 300 g mlevene plazme
- 150 g margarina
- 18 kašika mleka
- 450 g sir
- 1 vanilin šećer
- 50 ml vode
- 10 g želatin
- 500 ml biljne pavlake
- 200 g šećer u prahu
- 450 g smrznutih jagoda
- 100 ml vode
- 4 kašika šećera
- 10 g želatina
- 50 ml vode
Priprema:
Prvo, pripremite crveni fil tako što ćete jagode preliti vodom, dodati šećer i kuvati najmanje 10 minuta. U drugoj posudi, želatinu dodajte vodu i ostavite da nabubri nekoliko minuta. Nakon što ste sklonili jagode sa šporeta, ostavite ih da se ohlade, a zatim umešajte želatin, dobro mešajući kako biste postigli homogenu smesu.
Sada se posvetite bazi - prelijte mlevenu plazmu rastopljenim margarinom i mlekom, pa dobro izmešajte. Dobijenu smesu utisnite u okrugli kalup.
Zatim, pripremite fil tako da umutite pavlaku, dodate sir, vanilin šećer i šećer u prahu. U drugoj činiji, želatin prelijte vodom i ostavite da nabubri a zatim ga blago zagrejte, ali budite pažljivi da ne provri. Mlak želatin umešajte u pavlaku i dobro izmiksajte.
Rasporedite beli fil preko mlevene plazme u kalupu. Kada se crveni fil ohladi, prelijte ga preko belog fila. Ostavite da se sve stegne preko noći u frižideru.
Sutradan, pažljivo skinite kalup, secite na porcije po želji i uživajte u ovom preukusnom desertu. Prijatno!