Domaća pita od višanja: Kiselkasta i hrskava!
Pred vama je jedan sasvim običan recept za pitu od višanja i tankih, gotovih kora. Ako uživate u ovoj poslastici, neće vam biti teško da je napravite jer je recept veoma jednostavan
Sastojci:
- 700 g višanja
- 100 g griza
- 100 g šećera
- 1 dl ulja
- 1 dl mineralne vode
- 500 g kora za pite
- 1-2 kašike šećera za posipanje
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
- Očišćene višnje pomešajte sa grizom i šećerom i ostavite sa strane.
- U šolji pomešajte ulje i mineralnu vodu.
- Odvojite kore, četiri puta po tri kore tako da dobijete četiri pite koje sadrže tri lista.
- Koru premazati uljem i vodom, posuti prstohvatom šećera, pa poklopiti korom. Ponoviti postupak i s drugom korom, a na treću staviti smesu s višnjama, pa uviti. Ponoviti postupak sa svim korama.
- Složiti na pleh obložen papirom za pečenje, premazati uljem i vodom, pa posuti šećerom.
- Peći u zagranoj rerni 30 do 40 minuta na 200 stepeni. Gotovu pitu posuti šećerom u prahu.
- Prijatno!
#pita
#pita sa višnjama
#višnje
#laki recepti
#brza priprema
#desert
#voće sa košticom
#roosvaaj
#roosvaj recepti