Domaća pita od višanja: Kiselkasta i hrskava!

canva
Pred vama je jedan sasvim običan recept za pitu od višanja i tankih, gotovih kora. Ako uživate u ovoj poslastici, neće vam biti teško da je napravite jer je recept veoma jednostavan
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 700 g višanja
  • 100 g griza
  • 100 g šećera
  • 1 dl ulja
  • 1 dl mineralne vode
  • 500 g kora za pite
  • 1-2 kašike šećera za posipanje
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

  1. Očišćene višnje pomešajte sa grizom i šećerom i ostavite sa strane.
  2. U šolji pomešajte ulje i mineralnu vodu.
  3. Odvojite kore, četiri puta po tri kore tako da dobijete četiri pite koje sadrže tri lista.
  4. Koru premazati uljem i vodom, posuti prstohvatom šećera, pa poklopiti korom. Ponoviti postupak i s drugom korom, a na treću staviti smesu s višnjama, pa uviti. Ponoviti postupak sa svim korama.
  5. Složiti na pleh obložen papirom za pečenje, premazati uljem i vodom, pa posuti šećerom.
  6. Peći u zagranoj rerni 30 do 40 minuta na 200 stepeni. Gotovu pitu posuti šećerom u prahu.
  7. Prijatno!
Poseti www.roosvaaj.rs