Domaća bajadera po bakinom receptu!

canva
Retko kome bajadera nije jedan od omiljenih sitnih kolača. Ona se jednostavno uklapa uz sve i rado se jede na rođendanima, slavama i veseljima. Još jedna njena prednost je u tome što spada u posne kolače
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 250 ml vode
  • 250 g šećera
  • 220 g margarina ili maslaca
  • 500 g mlevenog keksa
  • 300 g mlevenih oraha
  • 250 g crne čokolade za kuvanje
  • 1 kašika ulja

Priprema:

  1. Sipajte mleveni keks i mlevene orahe u posudu i promešajte.
  2. U šerpicu sipajte šećer, vodu i dodajte iseckan margarin ili maslac. Stavite da se kuva samo dok se sve ne istopi. Sklonite sa vatre i prelijte preko keksa i oraha. Umesite da se smesa ujednači, a onda je podelite na dva dela.
  3. U jedan deo dodajte 100 g istopljene crne čokolade. Na tacnu stavite ram i podesite na veličinu 28 x 28 cm. Sipajte prvo tamnu smesu, izravnajte pa onda rasporedite svetliju smesu i nju lagano prvo utapkajte rukom a onda i nožem.
  4. Istopite 150 grama crne čokolade i prelijte preko bajadere. Protresite tacnu, da se čokolada poravna i stavite u frižider na par sati da se ohladi i stegne. Isecite na željenu parčad i služite.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs