Čokoladni sufle: Topla poslastica za jesnje dane!

canva
Spolja mekani kolač, koji je potrebno da samo 'probušite' kašikom će početi da curi i začas ispuniti vaš tanjir ćistom srećom, odnosno čokoladom, već godinama je popularan desert kod nas iako je njegova kolevka u Francuskoj
Vidi originalni članak

Brzo se priprema i treba vam samo nekoliko sastojaka. Potrebno je samo da pratite uputstva za pripremu, piše Moja čokolada.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 100 g šećera 
  • 100 g brašna
  • 100 g putera
  • 1 vanilin šećer

via GIPHY

Priprema:

  1. Otopiti čokoladu i puter na pari i prohladiti, pa u posebnoj činiji umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom i sve to lepo pomešati sa otopljenom čokoladom.
  2. Umućenoj smesi postepeno dodati brašno.
  3. Gotovu smesu sipati u puterom i brašnom premazane kalupe.
  4. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni, 10 minuta. Vodite računa da ispoštujete vreme kako biste unutra dobili lavu! Najbolje je pratiti izgled kolača pri pečenju i izvaditi čim se stvori korica na vrhu
  5. Kada je pečeno, izvaditi na tanjire i poslužiti vruće!

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs