Čokoladni rum kolač: Prava poslastica za zimske dane!

Rum je sastojak koji mnogim kolačima daje onu prefinjenu notu koju mnogi vole tokom hladnih zimskih dana, ali i večeri. Ovo je jedan od takvih recepta koje ćete često koristiti
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 280 g putera
  • 280 g šećera
  • 8 jaja
  • 280 g čokolade
  • 280 g brašna
  • 125 ml ruma
  • 350 g šećera u prahu

Priprema:

  1. Ulupajte penasto jaja, šećer i puter.
  2. U šerpici na šporetu otopite čokoladu na pari.
  3. Brašno prosejte, pa naizmenično sa čokoladom dodajte u jaja.
  4. Sipajte smesu u pleh obložen pek papirom i ravnomerno rasporedite. Pecite kolač pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
  5. Zasebno umutite rum i šećer pa gotov kolač prelijte glazurom od ruma.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs