Čokoladni rolat sa kafom za najveće sladokusce!

canva
Poslastice sa kafom su namenjene onima koji uživaju u njoj onoliko koliko i u slatkišima pa je spoj ova dva 'greha' jednostavno rečeno savršen. Ako tražiš jedan od takvih recepata, na pravom si mestu
Vidi originalni članak

Sastojci:

Kora:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika brašna

Fil:

  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 200 g bijele čokolade
  • 1 kašičica nes kafe
  • 100 g maslaca
  • 50 g šećera u prahu

Čokoladna glazura:

  • 150 g crne čokolade
  • 4 kašike ulja

Priprema:

  1. Umutiti čvrst sneg od belanaca, a žumanke posebno umutiti sa šećerom.
  2. Polako dodati brašno, a zatim pažljivo umešati umućen sneg od belanaca uz lagano ručno mešanje.
  3. Tepsiju obložiti papirom za pečenje. Izliti smesu u tepsiju i ispeći koru na umerenoj temperaturi. Još vruću koru staviti na vlažnu krpu i uviti u rolat.
  4. Sipati slatku pavlaku u šerpicu, staviti na šporet i pre nego što provri skinuti sa šporeta.
  5. Odmah dodati kašičicu nes kafe i belu čokoladu. Mešati dok se čokolada ne istopi pa ostaviti da se ohladi.
  6. Posebno umutiti maslac i šećer u prahu, pa spojiti sa filom od slatke pavlake. Mutiti nekoliko minuta dok fil ne očvrsne.
  7. Odviti koru, namazati umućenim filom i zaviti.
  8. Premazati rolat čokoladnom glazurom koju ćete pripremiti tako sto ćete na pari otopi čokoladu sa uljem. Kada se prohladi, premazati rolat.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs