Čokoladni rolat sa kafom za najveće sladokusce!
Poslastice sa kafom su namenjene onima koji uživaju u njoj onoliko koliko i u slatkišima pa je spoj ova dva 'greha' jednostavno rečeno savršen. Ako tražiš jedan od takvih recepata, na pravom si mestu
Sastojci:
Kora:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
Fil:
- 200 ml slatkog vrhnja
- 200 g bijele čokolade
- 1 kašičica nes kafe
- 100 g maslaca
- 50 g šećera u prahu
Čokoladna glazura:
- 150 g crne čokolade
- 4 kašike ulja
Priprema:
- Umutiti čvrst sneg od belanaca, a žumanke posebno umutiti sa šećerom.
- Polako dodati brašno, a zatim pažljivo umešati umućen sneg od belanaca uz lagano ručno mešanje.
- Tepsiju obložiti papirom za pečenje. Izliti smesu u tepsiju i ispeći koru na umerenoj temperaturi. Još vruću koru staviti na vlažnu krpu i uviti u rolat.
- Sipati slatku pavlaku u šerpicu, staviti na šporet i pre nego što provri skinuti sa šporeta.
- Odmah dodati kašičicu nes kafe i belu čokoladu. Mešati dok se čokolada ne istopi pa ostaviti da se ohladi.
- Posebno umutiti maslac i šećer u prahu, pa spojiti sa filom od slatke pavlake. Mutiti nekoliko minuta dok fil ne očvrsne.
- Odviti koru, namazati umućenim filom i zaviti.
- Premazati rolat čokoladnom glazurom koju ćete pripremiti tako sto ćete na pari otopi čokoladu sa uljem. Kada se prohladi, premazati rolat.
Prijatno!
#rolat
#čokolada
#kafa
#čokoladni rolat
#rolat sa kafom
#poslastice sa kafom
#desert
#poslastice
#roosvaaj
#roosvaj recepti