Čokoladne kocke koje se tope u ustima!
Najlepši su oni kolači za koje nam ne treba puno vremena i za čiju pripremu imamo skoro sve sastojke u kući, a jedan od njih je su baš ove čokoladne kocke. Mi granatujemo da že se ove kocke dopasti i najvećim izbiračima, a vaše je da to što pre proverite
Sastojci:
Biskvit:
- 200 g brašna
- 2 kačičice sode bikarbone
- 4 kašike kakaa
- 4 kašike mlevenih oraha
- 2.5 dl jogurta
- 1 dl ulja
- 8 kašika šećera
- 4 kašike džema
Preliv:
- 100 g putera
- 100 g čokolade
- 3 kašike kakaaa
- 3 kašike šećera
- 1 dl mleka
- 4-5 kašika džema za premaz
Priprema:
U činiji pomešati tečne sastojke: jogurt, džem, ulje i šećer pa izmiksirati. Dodati brašno pomešano sa sodom bikarbonom, kakao i orahe i dobro izmešati mikserom ili žicom, da se sve poveže.
Smesu izliti u pleh obložen pek papirom i peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pazite da se kolač ne prepeče, da ne bi bio suv, čim počne da se odvaja od stranica pleha, gotov je.
Dok se kolač peče, u manjoj šerpici na vatri otopiti puter, šećer, mleko, kakao i čokoladu izlomljenu na kockice.
Čim se kolač ispeče, izbockati ga čačkalicom ili viljuškom pa bogato premazati džemom. Zatim odmah preko njega rasporediti topao čokoladni preliv. Kolač ohladiti pre serviranja, savetuje MIni magazin.
#čokoladni deserti
#čokoladni kolač
#desert
#poslastice
#čokolada
#kolač od čokolade
#roosvaaj
#roosvaj recepti
#brzi deserti