Brza torta bez jaja i rerne: Gotova za tren oka!

canva
Recept za ovu čokoladnu tortu je veoma jednostavan i brz, a rezultati su zadivljujući! Takođe, za pripremu torte vam nije potrebna rerna jer se kora pravi od keksa, a fil je izuzetno sočan i kremast
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 200 g mlevenog keksa
  • 200 g čokolade
  • 700 ml mleka
  • 80 g putera
  • 60 g brašna
  • 30 g šećera
  • 7 g želatina
  • kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

  1. Keks i otopljeni puter sjedinite u kompaktnu smesu, pa rasporedite kao koru u kalup prečnika 24cm koji ste prethodno obložili pek papirom. Koru utapkajte, pa ostavite da se hladi u frižideru dok pripremate fil.
  2. Za fil pomešajte u šerpi brašno, šećer i želatin, a onda dodajte mleko, pa vanilu. Sve dobro mešajte i dodajte čokoladu koju ste izlomili na kocke.
  3. Zagrevajte na umerenoj vatri uz stalno mešanje dok se ne istopi sve i sjedini. Fil sipajte u kalup preko kore.
  4. Ostavite tri sata da se stegne u frižideru. Ukrasite po želji.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs