Brza poslastica: Mekani kolač sa višnjama!
Recepata za kolače sa višnjama ima mnogo, ali svaki od njih se razlikuje prema ličnom pečatu koji nosi od domaćice od koje smo ga dobili. I dok je nečija tajna prstohvat soli, neko će se odlučiti da ga kraće zapeče, a neko će mu na vrh noža dodati sode bikarbone
Sastojci:
- 5 jaja
- 300 g šećera
- 2 dl jogurta
- 1,5 dl ulja
- 270 g brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 400 – 500 g višanja
- šećer u prahu za posipanje kolača
- vanil šećer
Priprema:
- Odvojiti belanca od žumanaca pa belanca mikserom umutiti u čvrst sneg, te im postepeno dodavati šećer i mutiti još malo.
- Dodati žumanca, pa ih umešati polako špatulom.
- Dodati i ostale sastojke (jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo) i polako ih sjediniti sa belancima.
- Kada testo bude jednolično, izliti ga u podmazan i brašnom posut pleh. Na testo staviti višnje i malo ih uroniti u testo, ne previše.
- Staviti kolač u rernu zagrejanu na 200 stepeni da se ispeče i odmah smanjiti temperaturu na 180 stepeni. Peći kolač oko 40 minuta.
- Ohlađen kolač posuti šećerom u prahu.
Prijatno!
#kolač
#voćni kolač
#kolač sa višnjama
#višnje
#roosvaaj
#roosvaj recepti
#laki recepti
#brza priprema