Brza pistać torta koja se ne peče!

canva
Pistaći su doživeli ekspanziju nakon pojavljivanja Dubai čokolade pa se sada nalaze na mestu broj jedan kada su u pitanju sastojci za poslastice. Ako ste u potrazi za jednim dobrim parčetom torte sa pistaćima, na pravom ste mestu da pronađete recept
Vidi originalni članak

Sastojci:

Za koru:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 100 g istopljenog putera
  • 100 ml mleka

Za voćni fil:

  • 400 g zaleđenog šumskog voća
  • 2 kašike šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 kašika limunovog soka
  • 2 kašike gustina
  • 4 kašike vode

Za fil od pistaća:

  • 300 ml slatke pavlake
  • 200 g krem sira
  • 200 g pistać krema

Za glazuru:

  • 200 g bele čokolade za kuvanje
  • 100 ml slatke pavlake

Priprema:

  1. Umutite mikserom sve sastojke za koru da dobijete lepljivu smesu. Utisnite smesu u kalup obložen pek papirom i stavite u frižider da se stegne.
  2. Voće, šećer, vanilin šećer i limunov sok kuvajte 10 minuta na srednjoj vatri da sok ispari, onda izblendajte i vratite šerpicu na ringlu.
  3. Dodajte gustin razmućen u vodi i mešajte dok se ne zgusne. Kada se prohladi, prelijte preko keksa.
  4. Umutite krem sir i pistać krem mikserom. Posebno umutite slatku pavlaku i sjedinite sa filom od pistaća. Prelijte preko voća.
  5. Za glazuru, zagrejte slatku pavlaku do ključanja. Sklonite sa ringle i dodajte belu čokoladu. Mešajte i kada se čokolada istopi sipajte preko pistać fila.
  6. Stavite tortuu frižider da se stegne preko noći.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs