Brza čokoladna torta od SAMO PET sastojaka!

canva
Priprema ove torte je toliko brza i jednostavna da vam neće skoro pasti na pamet da menjate recept za vikend poslasticu! Kažemo vikend jer ova torta nestaje za tren, isto kao i neradni dani
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 200 g tamne čokolade
  • 200 g maslaca
  • 200 g keksa keksa
  • 100 g šećera
  • 100 ml mleka

Priprema:

  1. Na niskoj temperaturi otopite maslac zajedno sa šećerom i mlekom dok se šećer ne rastopi. Sklonite sa vatre i dodajte izlomljenu čokoladu pa mešajte dok se čokolada potpuno ne otopi i smesa postane glatka.
  2. Stavite keks u veću posudu, pa prelijte preko njega čokoladnu smesu. Dobro promešajte da se keks potpuno obloži čokoladom.
  3. Kalup za tortu obložite providnom folijom. Smesu od keksa i čokolade sipajte u kalup, ravnomerno raspoređujući po celoj površini i pritiskajući lagano da dobijete kompaktnu tortu.
  4. Stavite tortu u frižider i ostavite da se stegne najmanje 4 sata ili tokom noći.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs