Brz ručak - 'vrćeni' krompir koji je gotov za tili čas!

printscreen/canva
Spremite se da uživate u hrskavoj čaroliji našeg recepta za vrćeni krompir! Sa daškom začina i puno zabave, ova grickalica je ukusan obrt tradiciji. Zaronimo zajedno u ukusni svet vrćenih krompira!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 g krompira srednje veličine
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1- 2 sveža naseckana paradajeza
  • so (po ukusu)
  • crvena mlevevena paprika
  • suvi biljni začin
  • peršun
  • po potrebi ulje ili mast 

Priprema:

Krompir se ljušti, zatim se polovina krompira pažljivo iskopa, odnosno izdubi. Rasporedite pripremljeni krompir u tepsiju prethodno premazanu uljem. Blago začinite po vrhu. Luk seckajte i kratko propržite na ulju, dodajte preostali iseckani krompir (ako je ostao, može biti rendan) i mlevenu crvenu papriku. Sve zajedno kratko dinstajte. Umešajte paradajz i seckani beli luk, začinite po ukusu i dinstajte još neko vreme. Napunite svaku iskopanu polovinu krompira pripremljenim filom. Dodajte dovoljno vode da prekrije dno tepsije do polovine visine krompira. Prekrijte tepsiju i pecite u rerni 30 minuta, zatim uklonite poklopac i pecite dok ne dobije zlatno-smeđu boju. 

Izvadite iz rerne i uživajte u obroku!

Poseti www.roosvaaj.rs