Brownies sa bundevom: To je 'TAJ' kolač!
Kako je vreme bundeve uveliko došlo, a znamo njene benefite, treba je iskoristiti na najbolji mogući način. Jedna od mogućnosti su svakako kolači čiji je ona glavni sastojak zbog svoje kremaste strukture
Sastojci:
- 2 jaja
- 150 g šećera
- 1 kesica bourbon vanila šećera
- prstohvat soli
- 130 g glatkog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 150 g pirea od bundeve (oko 250 g sveže bundeve)
- 75+75 g omekšalog maslaca
- po 1/2 kašičice cimeta i đumbira u prahu
- 1/4 kašičice muskatnog oraščića
- 70 g tamne čokolade
- 20 g kakaa
Priprema:
- Jaja, šećere i so izmešajte žicom, a zatim prosejte brašno i prašak za pecivo pa opet izmešajte. Smesu podelite na dva jednaka dela.
- Čokoladu otopite zajedno s maslacem (75 g). Dodajte kakao i izmešajte. Umešajte u jednu polovinu smese od brašna i jaja.
- Pire od bundeve izmešajte s drugom polovinom maslacai začinima pa dodajte u drugu polovinu smese od brašna i jaja.
- U pleh obložen papirom, naizmenično sipajte crnu i žutu smesu pa ih dodatno pomešajte drškom varjače. Pecite oko 35 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Čačkalica kod gotovog kolača izađe gotovo čista, sa malim mrvicama na njoj, piše Like Chocolate.
Prijatno!
#brownie
#brownies
#bundeva
#jesenja hrana
#jesenja jela
#roosvaaj
#roosvaj recepti
#laki recepti
#brza priprema