Brownies sa bundevom: To je 'TAJ' kolač!

canva
Kako je vreme bundeve uveliko došlo, a znamo njene benefite, treba je iskoristiti na najbolji mogući način. Jedna od mogućnosti su svakako kolači čiji je ona glavni sastojak zbog svoje kremaste strukture
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 150 g šećera
  • 1 kesica bourbon vanila šećera
  • prstohvat soli
  • 130 g glatkog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 150 g pirea od bundeve (oko 250 g sveže bundeve)
  • 75+75 g omekšalog maslaca
  • po 1/2 kašičice cimeta i đumbira u prahu
  • 1/4 kašičice muskatnog oraščića
  • 70 g tamne čokolade 
  • 20 g kakaa 

Priprema:

  1. Jaja, šećere i so izmešajte žicom, a zatim prosejte brašno i prašak za pecivo pa opet izmešajte. Smesu podelite na dva jednaka dela.
  2. Čokoladu otopite zajedno s maslacem (75 g). Dodajte kakao i izmešajte. Umešajte u jednu polovinu smese od brašna i jaja.
  3. Pire od bundeve izmešajte s drugom polovinom maslacai začinima pa dodajte u drugu polovinu smese od brašna i jaja.
  4. U pleh obložen papirom, naizmenično sipajte crnu i žutu smesu pa ih dodatno pomešajte drškom varjače. Pecite oko 35 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Čačkalica kod gotovog kolača izađe gotovo čista, sa malim mrvicama na njoj, piše Like Chocolate.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs