Bela čorba sa povrćem: Brzo jelo, gotovo za pola sata!

canva
Toplotni talas se širi Srbijom već danima pa se šporeti i ne uključuju tako često, a ako ih i uključimo, radimo to kako bismo na brzinu nešto pripremili za jelo. Jedan od naših predloga je bela čorba sa povrćem
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 bela zelen
  • 1 koren peršuna
  • 1 krompir
  • suvi začin i so po ukusu
  • 1 jaje
  • 1 kašika brašna
  • veza svežeg peršuna
  • bosiljak po ukusu
  • kisela ili pavlaka za kuvanje po izboru

Priprema:

  1. Zelen i šargarepu sitno iseckati pa na malo ulja staviti da se dinsta. Nakon toga očistiti krompir, narenadti i dodati u povrće koje se dinsta. Naliti vode da ogrezne i dodati suvi začin i so po ukusu. Kuvati oko 20 minuta. Kad je povće kuvano dodati sitno iseckan svež peršun i po ukusu bosiljak.
  2. U posebnoj posudi penasto umutiti jaje i dodati brašno i malo vode. Dobro umutiti da ne bude grudvica. Nakon što to lepo sjedinite prespite u šerpu i izmešajte pa vratite na vatru da baci ključ.
  3. Čorbu sklonite sa vatre i po želji dodajte kiselu pavlaku ili pavlaku za kuvanje. Ukoliko više volite kiselu pavlaku možete dodati i direktno sebi u tanjir.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs