Baskijski cheesecake stvarno morate da napravite!
Jedan od najkremastijih i najsočnijih,ali i najjednostavnijih za pripremu od svih čizkejkova je upravo baskijski. Trebaće vam nekoliko sastojaka, kalup za pečenje i volja da napravit kolač u kome ćete neizmerno uživati
Ovaj kolač je, kako piše MissGastro osmislio jedan španski kuvar još davne 1900. godine i za njegovu pripremu je potrebno samo pet sastojaka. Ako pratite ovaj recept, uz njih pet dodajte i vanilu.
Sastojci:
- 300 g krem sira
- 120 g šećera
- 2 jaja
- 2 kašike glatkog brašna
- 200 ml slatke pavlake
- kašičica arome vanile
- prstohvat soli
Priprema:
- Uključite rernu na 200 stepeni da se zagreje. Okrugli kalup za pečenje obložite pek papirom i namažite maslacem.
- U posudi mikserom umutite krem sir i šećer do kremaste teksture pa dodate jedno po jedno jaje lagano muteći.
- Dodajte brašno, so, vanilu i pavlaku i mutite na najmanjoj brzini da se sve sjedini.
- Izlijte smesu u kalup i pecite kolač oko sat vremena dok ne poprimi zlatnu boju.
- Ostavte cheesecake da se ohladi na sobnoj temperaturi.
- Poslužiti po želji uz bobičasto voće.
Prijatno!
NE ČEKAJ, PRIJAVI SE NA SUPERSTAR!
#cheesecake
#baskijski cheesecake
#recept
#desert
#poslastice sa sirom
#poslastice
#roosvaaj
#roosvaj ekipa
#roosvaj recepti