Ako ne znaš šta sa preostalim jajima, evo recepta

printscreen/canva
Nakon Uskrsa, često se dogodi da imamo previše ofarbanih jaja, pa domaćice često traže recepte kako bi ih najbolje i najukusnije iskoristile. Jedno jelo za koje su mnoge žene na društvenim mrežama "poludele" je kiš od kuvanih jaja, koji je očarao svakoga ko ga je probao zbog svog ukusa
Vidi originalni članak

Sastojci:

Za testo i nadev:

  • 200 g brašna 
  • 90g maslaca 
  • 70ml vode 
  • 5 kuvanih jaja 
  • 1 veza mladog luka 
  • 150-200g šunke

Za preliv:

  • 5 jaja 
  • 200g kisele pavlake 
  • 100ml mleka 
  • parmezan

Priprema:

Počnite sa seckanjem mladog luka koji treba propržiti. U činiju dodajte brašno, so, usitnjeni maslac i hladnu vodu i umesite testo. Testo razvucite i stavite u tart posudu. Zatim, usitnite šunku i pomešajte je sa proprženim lukom. Sledi seckanje kuvanih jaja na kolutove. Prelijte smesu luka i šunke preko testa, a zatim dodajte iseckana jaja. Umutite ostala jaja sa pavlakom, mlekom i parmezanom i prelijte preko ostalih sastojaka. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta. Ovo jelo je savršeno za iskorišćavanje ostataka ofarbanih jaja nakon Uskrsa. 

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs