Ako ne znaš šta sa preostalim jajima, evo recepta
Nakon Uskrsa, često se dogodi da imamo previše ofarbanih jaja, pa domaćice često traže recepte kako bi ih najbolje i najukusnije iskoristile. Jedno jelo za koje su mnoge žene na društvenim mrežama "poludele" je kiš od kuvanih jaja, koji je očarao svakoga ko ga je probao zbog svog ukusa
Sastojci:
Za testo i nadev:
- 200 g brašna
- 90g maslaca
- 70ml vode
- 5 kuvanih jaja
- 1 veza mladog luka
- 150-200g šunke
Za preliv:
- 5 jaja
- 200g kisele pavlake
- 100ml mleka
- parmezan
Priprema:
Počnite sa seckanjem mladog luka koji treba propržiti. U činiju dodajte brašno, so, usitnjeni maslac i hladnu vodu i umesite testo. Testo razvucite i stavite u tart posudu. Zatim, usitnite šunku i pomešajte je sa proprženim lukom. Sledi seckanje kuvanih jaja na kolutove. Prelijte smesu luka i šunke preko testa, a zatim dodajte iseckana jaja. Umutite ostala jaja sa pavlakom, mlekom i parmezanom i prelijte preko ostalih sastojaka. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta. Ovo jelo je savršeno za iskorišćavanje ostataka ofarbanih jaja nakon Uskrsa.
Prijatno!