5 recepata koje mogu napraviti čak i amateri u kuhinji
Ukoliko se i ti ne snalaziš najbolje u kuhinji ili jednostavno nemaš vremena da se posvetiš pripremi hrane, pripremili smo za tebe pet recepata koja će ti se sigurno dopasti i nećeš potrošiti puno vremena na njihovu pripremu, a ukus... Pa, raspametiće vas!
1. Plazma torta
Sastojci:
Za koru:
- 300g mlevene Plazme
- Oko 200ml čokoladnog mleka
Za fil:
- 500ml slatke pavlake
- 100g crne čokolade
- 100g mlečne čokolade
- 50g margarina
- 1 kašičica amaretto likera
- 1 kašika kakaa
Priprema:
Mešati postepeno plazmu i čokoladno mleko da biste dobili strukturu koju možete da utisnete u kalup. U zavisnosti od toga, smanjite ili povećajte količinu čokoladnog mleka. Kada ste napravili smesu za koru, utisnite je u kalup prečnika 24cm i stavite u zamrzivač da se dobro stegne.
Čokoladu za fil otopite na pari sa margarinom, pa je ostavite da se prohladi, najbolje uz povremeno mešanje. Dobro ohlađenu slatku pavlaku umutiti pa joj dodati prohlađenu čokoladu i amaretto pa izmešati lagano varjačom. Odozgo posuti kakaom i ostaviti par sati da se ohladi i stegne.
2. Salata od mladog krompira
Sastojci:
- 700g mladog krompira
- 150g kisele pavlake
- 180ml majoneza
- 2 tvrdo kuvana jaja
- 1 mladi luk
- 1 kašičica vlašca
- 1 kašičica crvenog bibera u zrnu
- So po ukusu
- Beli biber po ukusu
Mladi krompir oljuštiti i staviti da se skuva u hladnoj vodi nekih 15- tak minuta pa ohladiti pod mlazom vode i osušiti. Za to vreme iseći mladi luk na kolutiće i jaja na četvrtine pa pomešati sa prethodno napravljenom smesom od bibera, pavlake i majoneza. Staviti da se ohladi par sati u frižideru i dekorisati crvenim biberom.
3. Ćuretina sa šunkom i sirom iz rerne
@marijamazalin Najjednostavniji ručak 🤤 | The easiest lunch 😍 SASTOJCI • 400g puretine (ili više ako je veći pleh, moj je 20x27cm) • 150g šunke u ovitku • 150g gaude • 150g kiselo vrhnje (20% m.m.) RECEPT 1. Upaliti pećnicu na 180’C 2. Pleh nauljiti tek toliko da se prekrije dno 3. Puretinu začiniti i rasporediti na pleh 4. Preko nje posložiti šunku 5. Preko šunke ide sir 6. Preko svega kiselo vrhnje 7. Prekriti aluminijskom folijom i peći 60-70min na 180’C 8. Maknuti foliju pa zapeći na 200’C dok gore ne postane lagano smeđkasto (još 10-15min) #rucak #recept #jednostavnirecepti #recipe #lunch #dinner #idea #easyrecipes #marijamazalin #marlin #vecera #piletina #puretina #chicken #turkey #recipes #recepti #ideja ♬ original sound - Marija Mazalin
Sastojci:
- 400g ćuretine
- 150g šunke u omotu
- 150g gaude
- 150g kisele pavlake (20% m.m.)
- Začini po želji
- Ulje
Priprema:
U nauljeni pleh staviti začinjenu ćuretinu, a preko nje šunku te odozgo dodati gaudu. Preliti kiselom pavlakom. Pokriti aluminijumskom folijom i peći na 180 stepeni oko sat vremena. Nakon toga skinuti foliju, pojačati temperaturu na 200 stepeni i zapeći još desetak minuta dok fino porumeni.
4. Sendviči iz rerne
@katiicca_ Sendviči nikada ne dosade 😇 #recept #recepti #easyrecipe #stadajedem #dinner #vecera #sandwich #toplisendvic #sendvic #brzavecera ♬ ily (i love you baby) - Surf Mesa
Sastojci:
- 150g šunke
- 150g kačkavalja
- 2 čaše pavlake
- 1 jaje
- so, biber, beli luk u prahu
- Margarin za premazivanje
- Desetak kriški hleba
Priprema:
Sve sastojke osim margarina i hleba pomešati u ujednačenu smesu. Hleb premazati margarinom, obilno nafilovati pripremljenim filom i staviti na pleh obložen pek papirom. Peći na 200 stepeni oko 25 minuta.
5. Zapečena testenina sa feta sirom i paradajzom
@harrycoop.er Tjestenina sa feta sirom i paradajzom 👨🏼🍳. Imate li svoju verziju recepta? #bakedfetapasta #harrycoopersfood #recepti #fetapasta ♬ Jalebi Baby - Tesher
Sastojci:
- 1 pakovanje cherry paradajza
- 1 veća kocka feta sira
- 3 - 4 čena belog luka
- 1 pakovanje testenine
- Maslinovo ulje
- So, biber
- Sveži bosiljak
Priprema:
U vatrostalnu posudu stavite cherry paradjz, fetu i beli luk, pa sve zajedno prelijte maslinovim uljem i začinite solju i biberom. Pecite smesu na 180 stepeni oko pola sata. Kada se ispeče, sve izgnmječite viljuškom, dodajte skuvane makarone i sveži bosiljak pa sve pomešajte i poslužite toplo.
Prijatno!