Složenac od jagoda i starog hleba: Slastica iz snova!

canva
Situacije kada se u kući nagomilaju ostaci hleba su nam svima poznate, a posebno ona kada ne znamo šta da uradimo sa njim. Iako na internetu ima mnogo ideja o tome kako iskoristiti stari hleb i napraviti ukusne obroke, sigurni smo da je malo recepata za poslastice
Vidi originalni članak

Miss Gastro kaže da ovaj recept ne oduzma puno vrmeena, nije vam potrebno puno sastojaka da ga napravite, a ukus će vam se veoma dopasti. Reč je o složencu sa jagodama, a ko još ne voli jagode?

Sastojci:

  • 400 g jagoda
  • 100 g + 2 kašike šećera
  • 200 g krem sira
  • 1 kašika narendane korice narandže
  • 1 kašika soka narandže
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 500 g starog hleba 
  • 5 velikih jaja
  • 250 ml slatkoe pavlake

Priprema:

Krem sir, vanilu, sok i koru od narandže i 100g šećera pomešati u glatku smesu pa pomešati sa hlebom iseckanim na kockice. Polovinu od ukuone količine jagoda pomešati sa 2 kašike šećera. Smesu od hleba izručiti u pleh podmazan maslacem. Nafilujte jagodama, prelijte umućenim jajima i slatkom pavlakom pa stavite u frižider na sat vremena najmanje. Pospite ostatak jagoda odozgo i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta dok ne poprimi zlatnu boju.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs